Any rere any hem intentat des de les biblioteques municipals que els projectes proposats a les escoles hagin col·laborat amb els mestres en la difícil tasca del foment de la lectura, atorgant-li un caràcter transversal i utilitzant-la com un transmissor de valors i un element bàsic per a formar als futurs ciutadans que participaran activament en els distints sectors social, cultural i polític de la nostra ciutat.
Atenent a les recomanacions de la IFLA/ UNESCO, des de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó i amb el suport de la Fundació Novessendes, volem escometre la realització d'este nou Pla lector amb la intenció de fomentar l'hàbit i la comprensió lectora des de l'escola, implicant a tota la comunitat educativa (alumnes, mestres i famílies) i resta de la ciutadania, com una necessitat de primer ordre que incumbeix no sols als mestres i bibliotecaris, sinó a tota la societat.
Les nostres actuacions pretenen continuar fomentant la lectura com un alternativa d'oci i d'enriquiment personal entre els alumnes d'infantil i primària i actualitzar el concepte de lectura utilitzat en esta Societat de la Informació i el Coneixement, on les competències i habilitats lectores es consideren bàsiques per "construir" lectors polivalents capacitats que puguen accedir a la informació i transformar-la en coneixement.
Enguany el lema "LLEGIM PER DESCOBRIR EL MÓN" ens condueix cap a noves propostes que fomenten la utilització, per part de l'alumnat i professorat, de la informació, la seua elaboració i transmissió mitjançant tots el recursos documentals que tenim al nostre abast (suports tradicionals com el llibre o nous com les Noves tecnologies).
No podem oblidar un segon objectiu molt important de la campanya: potenciar les biblioteques escolars i la seua utilització com a Centres de Recursos per a l'Ensenyament i l'Aprenentatge. En aquest sentit, hem projectat també actuacions dirigides al personal docent, relacionades amb l'assessorament i col·laboració en la posada en marxa de les biblioteques escolars amb el Curs "Introducció a la Biblioteca Escolar", certificat pel CEFIRE de Castelló.
La tasca no és gens fàcil però des de les biblioteques locals re tomem aquesta aventura cada vegada amb més il·lusió. Gràcies a tots i totes que han col·laborat en este nou projecte.
Mentre tant ací teniu un article molt interessant, recomanat per l'Associació de Editors Valencians, per tal de "fer boca".
4 comentaris:
Hui finalitza el curs d'Introducció a la Biblioteca Escolar. Ara esperem que la teoria es pugar dur a la pràctica.
Almenys que proveu de fer-ho!!. Gràcies a tots i totes per la vostra atenció.
M'agrada participar en aquest bloc!
Enhorabona pel projecte!
Fa goig vore com hi ha persones com vosaltres implicades en el tema del foment de la lectura.
Espere que participe molta gent en el teu projecte, a mes de interesant t´ho mereixes..
Publica un comentari a l'entrada